Auringonmuna | Satunurkka

Auringonmuna

Pieni metsäkeiju löytää kuusen juurelta ison pyöreän pallon. Se on tietysti auringon muna, ajattelee keiju, joka vähän väliä  nostelee linnuille pesästä pudonneita munia. Koska munaa on vaikea saada takaisin taivaalle, keiju lähtee hakemaan ystäviään apuun. Niin saapuvat paikalle sammakko, ilkikurinen käpypoika, orava, lisko sekä viisas Konkelo. Heidän pohtiessaan mitä munalle tehtäisiin paikalle lentää myös peipponen. Lintu on nähnyt näitä palloja kaukana etelässä. Niitä sanotaan appelsiineiksi ja ne maistuvat herkullisilta. Juuri kun metsänväki saa ensimmäiset hörppäykset herkullista mehua, lentää paikalle ahne varis ja vie munan mennessään. Keiju on murheellinen, joten rastas lupaa viedä sen etelään, jossa puut notkuvat näitä auringon hedelmiä. Pitkä talven keiju vietää lämpimässä, kunnes palaa keväällä huolehtimaan kotimetsän pienimmistä asukeista.
Elsa Beskowin lastenkirjat ovat klassikoita. Vuosikymmenestä toiseen ne ihastuttavat valtavan kauniilla ja herkällä kuvituksellaan sekä ajattomalla tarinallaan. Tarina auringonmunastakin kestää monta, monta lukukertaa. Se sisältää hauskoja keskusteluja, mielenkiintoisia juonenkäänteitä ja ripauksen luonnonläheisyyttä. Ihastuttava satukirja jokaiseen kotiin. Tämän äärellä viihtyy myös aikuinen lukija.

Kirjassa on 24 sivua, pitemmät kappaleet tekstiä joka aukeamalla.

Pikku Possu näkyy jo kirjan kannessa. Ennen kuin kirjassa päästään possun rapakolle asti, tavataan matkalla monia muita eläimiä. Jokainen aukeama vie lähemmäksi possun omaa mutalammikkoa. Nyt leikitään!

Pieni lapsi nauttii tilanteiden arvattavuudesta, siksi on hyvä että tarina toistaa itseään. Vaikka jokaisella aukeamalla kohdataan uusi eläin, tarina antaa lapselle mahdollisuuden arvata juonen kulkua jo ennen sivun kääntämistä. Kirkkaat värit ja selkeät kasvonpiirteet, sekä hauskat eläinhahmot ovat läsnä sarjassa. Kirjassa on vahvat pahvisivut, jotka kestävät hyvin myös lapsen omaa lukemista.

Kirjassa on 5 aukeamaa, joista jokaisella uusi eläin näyttäytyy.

Keskustele kirjasta:

  • Pelottaako Auringonmuna metsän väkeä kun ne eivät tiedä mikä se on?

  • Miltä keijusta tuntuu kun varis nappaa munan?

  • Onko keiju etelässä onnellinen?

Saatavuus

13,00 €

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

Elsa Beskow
Elsa Beskow
Eila Kivikkaho
Gummerus
2006
4 - 9

Vinkkaa kaverille

Email