Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus | Satunurkka

Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus

Geoetsiviä tarvitaan taas, kun lähistöllä sijaitseva muinaishauta on sotkettu ja sen kivet ryöstetty. Kuka voisi haluta tuhota palan historiaa? Samaan aikaa alkaa toinenkin taistelu, kun lapsille rakas partiomaja Hutti halutaan purkaa. Käyttöä ei kuulemma ole ollut tarpeeksi.
Raparperin, Sallin, Emmin, Petterin ja Pasi-Anteron ajatuksissa asiat kietoutuvat yhteen, kun selviää että muinaishaudan ja Hutin alueelle halutaan rakentaa uusi asuinalue. Asuinalueen taustavaikuttajana häärivän Yrjön pihaan on ilmestynyt uusia kivikoristeita ja tämän entisen vaimon kaulassa roukkuu muinaishaudalla nähty kivikoru. Aikuiset yrittävät vierittää syytä mopojengin niskaan, mutta Geoetsivät ovat valppaampia. Lopulta Geoetsivät ja Mopojengi saavat yhteistoimin Yrjön tunnustamaan tekosensa ja asuinalue jää haaveeksi. Sivujuonena myös Geoetsivien sisällä kuohuu kun sisarukset Emmi ja Salli ovat sotajalalla. Mielenmyllerrys johtuu uudesta vauvasta, jonka tulosta sisarusten vanhemmat ovat ilmoittaneet. Kun asiat saadaan juteltua läpi, on Geoetsivillä taas helpompaa yhdessä.
Geoetsivien seikkailut ovat mukaansa vieviä. Geokätköily on ryhmän harrastus, joka johdattaa heitä uusiin seikkailuihin. Kertojana kirjassa on neljäsluokkalainen Raparperi, mutta mukana ryhmässä ovat myös Emmi ja Salli sekä Petteri ja Pari-Antero. Geoetsivät onkin sekä poika- että tyttölukijoiden mieleen. Geokätköilyn maailma aukeaa kirjan sivuilta, eikä harrastuksesta tarvitse tietää mitään etukäteen, kirja kyllä opettaa. Parhaiten Geokätköilyä avataan kuitenkin kirjan 1. osassa, joten suosittelen sen lukemista ensin. Kirja toimii jännittävänä seikkailuna myös niille, joita geokätköily ei juurikaan kiehdo. Se sisältää sopivasti jännitystä, pientä silmäpeliä ja huumoria.

Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus on suositun Geoetsivät sarjan kolmas osa.

Kirjassa on 163 sivua, vain muutama kuva.

Keskustele kirjasta:

  • Kirjan viimeisiltä sivuilta löytyy geokätköarvoitus, ratkaisitteko sen yhdessä?

  • Mikä on muinaishauta? Löytyykö omalta paikkakunnaltanne sellaista?

  • Miksi muinaishautoja pitää säilyttää?

  • Mihin uusia asuinalueita teidän kunnassa rakennetaan?

Saatavuus

14,00 €

Lainattavissa kirjastosta

Tiedot

Johanna Hulkko
Jari Paananen
-
Karisto Oy
2014
8 - 12

Vinkkaa kaverille

Email