Heinähattu ja Vilttitossu runoilijoina | Satunurkka

Heinähattu ja Vilttitossu runoilijoina

Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjan 15. itsenäinen osa. Jokainen sarjan kirja on oma seikkailunsa, joten ne voi lukea haluamassaan järjestyksessä.

Voisiko runojen rustaamisesta saada vastapainoa jatkuvaan kinasteluun?
Hei kaikki lapset! Täten julistetaan runonkirjoituskilpailu, jonka aiheena on luonto. Voittajarunon lukee palkitsemisjuhlassa lausuja Mielikki Arhippainen. Hanna-äiti näkee ilmoituksen ja houkuttelee tyttärensä osallistumaan. Hän ajattelee, että Heinähattu ja Vilttitossu voisivat tehdä runoja yhdessä: "Kun pieni tyttö runoilee, hän unohtaa riitelyn". Niinhän sitä luulisi... Hanna ja Matti aavistavat jo ennalta, että tunnollinen Heinähattu on ykkönen hienolla sieniaiheisella runollaan. Vilttitossua Heinähatun ylivoimaisuus ärsyttää. Kun Mielikki Arhippainen esittää kyläjuhlassa Heinähatun voittajarunon, yleisö hämmästyy pahanpäiväisesti. Runo on järjetön kummallisine sanoineen, aivan kuin joku olisi käpälöinyt sitä. Ja miksi Vilttitossu ainoana kehuu Heinähatun aikaansaannosta?
Kattilakoskia on siunattu kahdella hyvin erilaisella tyttärellä. Siinä missä Heinähattu on rauhallinen ja kiltti, Vilttitossu on rasavilli ja välillä vähän ilkeäkin. Näiden tyttöjen seikkailuita lukiessa ei voi kuin nauraa itsekin (vaikka olisikin hyväkäytöksinen aikuinen). Osansa Vilttitossun metkuista saavat niin äiti ja isä, naapunin Alibullenin neidot kuin konstaapelitkin. Samalla kun kirja naurattaa ja viihdyttää, siinä myös pohditaan isoja ja lapsille tuttuja tunteita. Valloittavalla tarinallaan kirja käsittelee myös kateutta ja sisarusten välistä riitelyä. Salla Savolaisen iloinen ja ilmeikäs kuvitus luo kirjaan hauskan tunnelman.

Kirjassa on 88 sivua, paljon tekstiä, mutta myös kuvistusta joka aukeamalla.

Saatavuus

14,00 €

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

Salla Savolainen
-
Tammi
2015
4 - 9

Vinkkaa kaverille

Email