Hirmuliskojengi ja salaperäinen muna | Satunurkka

Hirmuliskojengi ja salaperäinen muna

Dinofanien oma kuvakirjasarja yhdistää satua ja tietoa.

Dinosauruksenpoika Rasmuksella on oma T-Rex perheensä. Rasmuksella on myös jotain parempaa, oma hirmuliskojengi. Jengiin kuuluvat T-rex pojan lisäksi, Turkka Troodon, Maija Microraptor, Alma Ankylosaurus ja Santtu Shastasaurus. Yhdessä hirmuliskojengi seikkailee dinomaailmassa. Kirjan sivuilta löytyy myös dinotietoa, kuten esittelyjä kirjan tarinassa olevista lajeista ja historiallista aikajanaa dinoista.
Rasmus ja Turkka ovat matkalla kohti Turkan kotia, sillä siellä on kohta kuoriutumassa pikkusisarus. Poikia on varoitettu kulkemasta suometsän läpi, mutta kas kummaa oikoreitti kiinnostaa heitä kovasti. Suometsä vilisee kummallisia ääniä, murra rohkeasti pojat jatkavat eteenpäin ja pääsevät Turkan kotiin. Muna kuoriutuu ja ihmetys on suuri - uusi vauva ei näytä yhtään trodonilta. Käy ilmi että muna olikin löytynyt metsästä, eikä jättimäinen hypselosaurus ole kovinkaan hyvällä päällä kun joutuu hakemaan munansa takaisin.
Tässä dinotarinassa on juuri sopivasti jännitystä ja seikkailua. Jännien äänien takaa paljastuu uusi dinosauruksia. Kirja sopii hyvin yhteisiin lukuhetkiin pienien dinofanien kanssa. Tarina on kuitenkin jännittävyydeltään ja tekstiltään sellainen että se on oivallinen myös juuri lukemaan oppineiden omaan lukemistoon. Värikäs kuvitus tukee hienosti tarinaa.

Kirjassa on 44 sivua, paljon kuvitusta ja lyhyet kappaleet tekstiä sivuilla.

Keskustele kirjasta:

  • Oliko oikein ottaa muna metsästä?

  • Mitä itse voisi tehdä jos kohtaisi vaikkapa linnunmunan metsässä? Voiko se olla maassa tahallaan?

  • Olivatko Turkka ja Rasmus rohkeita kun menivät oikotietä suometsän läpi? Olisivatko he saaneet menetellä niin?

Saatavuus

16,90 €

Enää kaksi jäljellä!

Tiedot

hirmulisko, dinosaurus, Turkka, Rasmus, dinosaurukset
Lars Mæhle
Lars Rudebjer
Virpi Vainikainen
Kustannus-Mäkelä Oy
2020
3 - 6

Vinkkaa kaverille

Email