Hirmuliskojengi uimassa | Satunurkka

Hirmuliskojengi uimassa

Dinofanien oma kuvakirjasarja yhdistää satua ja tietoa.

Dinosauruksenpoika Rasmuksella on oma T-Rex perheensä. Rasmuksella on myös jotain parempaa, oma hirmuliskojengi. Jengiin kuuluvat T-rex pojan lisäksi, Turkka Troodon, Maija Microraptor, Alma Ankylosaurus ja Santtu Shastasaurus. Yhdessä hirmuliskojengi seikkailee dinomaailmassa. Kirjan sivuilta löytyy myös dinotietoa, kuten esittelyjä kirjan tarinassa olevista lajeista ja historiallista aikajanaa dinoista.
Rasmus ja Turkka ovat päässeet uimarannalle. Mutta voi rähmä, myös Rasmuksen isoveli Robin on paikalla ja alkaa kiusata poikia. Robin haastaa pojat uimaa järven keskellä olevalle saarelle. Äiti T-Rex on varoitellut poikia uimasta rannalle, sillä vedessä on nähty hirmuinen hirviö. Mutta eihän haasteesta voi kieltäytyä. Uintimatkalla nähdään jänniä olentoja ja lopulta pojat törmäävät hiemuiseen spinosaurukseen. Käy ilmi että hirmuliskokin on isoveljensä härnäystä piilossa, mutta voisikohan se auttaa poikia? Ehkä isoveli Robin saa tällä kertaa kunnon opetuksen.
Tässä dinotarinassa on juuri sopivasti jännitystä ja seikkailua. Jännien äänien takaa paljastuu uusi dinosauruksia. Kirja sopii hyvin yhteisiin lukuhetkiin pienien dinofanien kanssa. Tarina on kuitenkin jännittävyydeltään ja tekstiltään sellainen että se on oivallinen myös juuri lukemaan oppineiden omaan lukemistoon. Värikäs kuvitus tukee hienosti tarinaa.

Kirjassa on 44 sivua, paljon kuvitusta ja lyhyet kappaleet tekstiä sivuilla.

Keskustele kirjasta:

  • Miksi isosisaruksille ja pikkusisaruksille tulee välillä riitoja?

  • Härnäävätkö sisarukset välillä toisiaan? Miltä se tuntuu jos joku aina voittaa?

  • Oliko opetus Robinille oikein? Miltä se mahtoi hänestä tuntua?

Saatavuus

16,90 €

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

hirmulisko, dinosaurus, Turkka, Rasmus, dinosaurukset, uiminen, kesä
Lars Mæhle
Lars Rudebjer
Virpi Vainikainen
Kustannus-Mäkelä Oy
2020
3 - 8

Vinkkaa kaverille

Email