Jukka Hukka ja hirveä harmi | Satunurkka

Jukka Hukka ja hirveä harmi

Jukka Hukka ja Katri kissa leikkivät aina yhdessä. Nyt kuitenkin oveen koputetaan ja Hanna tulee hakemaan Katria leikkimään. Jukkakin innostuu, mutta Hanna ei halua häntä mukaan. Jukkaa itkettää. Miksi hän ei saa olla leikissä mukana? Miksi Katri lähti leikkimään, vaikka Jukka ei päässyt?
Hämähäkki muistuttaa kuitenkin Jukkaa, että yksinkin voi keksiä kivoja juttuja. Eikä aikaakaan kun Jukka kohtaa myös uuden ystävän, jonka kanssa leikkiä. Sillä aikaa kun Jukka ja Heikki nauttivat uusista leikeistä, Katri kaipaa ystäväänsä. Lopulta parhaat ystävät löytävät jälleen toisensa.
Tässä kirjassa käsitellään hylkäämisen tunnetta, sitä kun ei pääse mukaan vaikka haluaisi. Keskeisenä teemana on myös omaan itseensä ja omiin taitoihinsa luottaminen. Kirja on mukaansatempaavasti kuvitettu ja riimiin kirjoitettu. Näin se saa pienen lukijan helposti mukaansa. Kirjassa on koko aukeman kuvitus ja muutama lause tekstiä sivua kohden. Kirjaa jaksaa siis kuunnella jo melko pienikin lapsi. 

Kirjan lopussa on myös erittäin hyvät tietosivut, annetaan aikuiselle vinkkejä ja konkreettisia leikkejä joilla ystävyyssuhteita ja oman itsetunnon kartuttamista voidaan harjoitella. Koska tämä kirja on suosittu työkalu myös varhaiskasvatuksessa, muutamat takasivujen ohjeista kohdistuvat lapsiryhmille. Suurin osa on kuitenkin toteutettavissa myös yhden lapsen kanssa.

Pehmeäkantisessa kirjassa on 30 sivua, muutama lause tekstiä joka aukeamalla.

Keskutele kirjasta: 

  • Miksi Katri lähti Hannan mukaan?

  • Miksi Hanna ei halunnut Jukkaa leikkimään?

  • Miltä yksinjääminen Jukasta tuntui? Miksi Jukkaa itketti?

  • Millaisissa asioita lapsi tykkää tehdä yksin?

  • Millaisia asioista lapsi tykkää tehdä kaverin kanssa?

  • Pitääkö kaikki ottaa leikkiin, vai voiko joskus leikkiä kahdestaan?

Saatavuus

16,00 €

Enää kaksi jäljellä!

Tiedot

Avril McDonald
Tatiana Minina
Arja Pikkupeura
PS-kustannus
2016
2 - 5

Vinkkaa kaverille

Email