Jukka Hukka ja Iso Hukka | Satunurkka

Jukka Hukka ja Iso Hukka

Tämä kirja auttaa käsittelemään lapsen kanssa kuolemaa ja ennen kaikkea surua. Kirjan kantava ajatus on, että oikea rakkaus on loppumaton. Aika lohduttavasti sanottu.
Surun kanssa opitaan elämään ja pikkuhiljaa se helpottaa. On monta tapaa muistaa rakasta ihmistä. 

Kirjan alussa kerrotaan Jukka Hukan ja Ison Hukan ystävyydestä. Yhdessä he lennättävät leijaa, keinuvat ja tekevät tutkimusmatkoja metsään. Mutta yhtenä päivänä, kun Jukka ystävineen saapuu Ison Hukan talolle, tulee pöllö kertomaan että Iso Hukka on kuollut. Ensin Jukka Hukka suuttuu, eikä suostu uskomaan koko asiaa. Mutta pian hän huomaa kaiken muuttuneen ja monen surevan Iso Hukkaa. Silloin tulevat suru ja kyyneleet. Hämähäkki kehottaa Jukkaa muistelemaan ja puhumaan Iso Hukan kanssa vietetyistä hyvistä hetkistä. Ja kun Jukka Hukka muistelee hän saattaa tuntea Ison Hukan ihan lähellään. Niin onni ja ilo palaavat pikkuhiljaa Jukka Hukan elämään.
Kirja on mukaansatempaavasti kuvitettu ja riimiin kirjoitettu. Näin se saa pienen lukijan helposti mukaansa. Kirjassa on koko aukeman kuvitus ja muutama lause tekstiä sivua kohden. Kirjaa jaksaa siis kuunnella jo melko pienikin lapsi. 
Kirjan lopussa on myös erittäin hyvät tietosivut, joissa kuvataan lapsen surunkäsittelyn monimuotoisuutta ja annetaan aikuiselle vinkkejä surullisten tunteiden käsittelyyn. Koska tämä kirja on suosittu työkalu myös varhaiskasvatuksessa, muutamat takasivujen ohjeista kohdistuvat lapsiryhmille. Suurin osa on kuitenkin toteutettavissa myös yhden lapsen kanssa.

Pehmeäkantisessa kirjassa on 30 sivua, muutama lause tekstiä joka aukeamalla.

 

Keskutele kirjasta:

  • Kirjan lopussa on erittäin hyviä vinkkejä tunteiden ja surun käsittelemiseen. 

  • Voivatko lapset keksiä syitä johon Iso Hukka kuoli? Tietävätkö millaisiin asioihin voi kuolla? (Ja ei, kuolemasta puhuminen ei ole kiellettyä!)

  • Miltä Ison Hukan kuolema muista eläimistä tuntui?

  • Pidettiinköhän Isolle Hukalle hautajaisia?

  • Miksi kaikki tuntui muuttuneen?

  • Millaisilla asioilla Jukka Hukka hoiti suruaan?

  • Miltä eläimistä sitten tuntui kun he istuivat lopuksi nuotiolla muistelemassa Isoa Hukkaa?

Saatavuus

16,00 €

Tiedot

suru, surutyö, kuolema, ikävä, jukka, tunteet, tunnetaidot, tunnekasvatus
Avril McDonald
Tatiana Minina
Arja Pikkupeura
PS-kustannus
2016
2 - 5

Vinkkaa kaverille

Email