Jukka Hukka ja kirjava takki | Satunurkka

Jukka Hukka ja kirjava takki

Tämän kirjan kanssa voidaan keskustella ja käsitellä kiusaamista ja siihen liittyviä tunteita.
Jukka Hukalla on uusi kaunis talvitakki ja hän odottaa innollaa kinoksiin pääsemistä. Mutta ulkona tapahtuu jotain kamalaa. Vastaan tulee hurja kiusaajaryhmä. Ryhmän pääjehu tuuppaiseen Hukkaa ja muut haukkuvat hänen takkiaan. Yksin jäätyään Jukka kiirehtii majan suojaan. Tulee monta kaunista päivää, mutta Jukkaa pelottaa niin ettei hän uskalla mennä toisten mukaan ulos leikkimään.
Viimein Jukka uskaltautuu kertomaan asiasta viisaalle pöllölle, joka lupaa pitää vahtia ulkoleikeissä. Kesken piiloleiki Jukka kuulee jonkun huutavan apua. Kiusaajista pahin, hurtta, on pudonnut heikkoihin jäihin. Mitään ajattelematta Jukka pelastaa hurtan ja antaa tälle vielä uuden takkinsa lämmikkeeksi. Silloin tapahtuu jotain kummallista, hurtta alkaa itkeä. Kiusaaja ei ole koskaan kokenut sellaista ystävyyttä.
Kirja on mukaansatempaavasti kuvitettu ja riimiin kirjoitettu. Näin se saa pienen lukijan helposti mukaansa. Kirjassa on koko aukeman kuvitus ja muutama lause tekstiä sivua kohden. Kirjaa jaksaa siis kuunnella jo melko pienikin lapsi. 

Kirjan lopussa on myös erittäin hyvät tietosivut, joissa kuvataan lapsen itsetunnon ja kaverisuhteiden rakentumista, sekä annetaan aikuiselle vinkkejä ja leikkejä ystävyystaitojen harjoittelemiseen. Koska tämä kirja on suosittu työkalu myös varhaiskasvatuksessa, muutamat takasivujen ohjeista kohdistuvat lapsiryhmille. Suurin osa on kuitenkin toteutettavissa myös yhden lapsen kanssa.

Pehmeäkantisessa kirjassa on 30 sivua, muutama lause tekstiä joka aukeamalla.

 

Keskutele kirjasta:

  • Onko Jukan takki lapsesta hieno?

  • Miksi toiset sanovat Jukalle niin ilkeästi?

  • Mikä Jukka ei mene enää ulos leikkimään?

  • Jukka uskaltaa kertoa pöllölle, auttaako se?

  • Miksi Jukka pelastaa hurtan?

  • Kannattiko pelastaminen?

Saatavuus

16,00 €

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

Avril McDonald
Tatiana Minina
Arja Pikkupeura
PS-kustannus
2016
2 - 5

Vinkkaa kaverille

Email