Kätkö

Manun elämä ei ole helppoa. Seiskaluokka häämöttää edessäpäin, isä istuu vankilassa, kavereita ei juurikaan ole vaan kiusaajia senkin edestä. Opettajienkin mielestä Manu on enemmänkin häirikkö kuin viaton uhri. Kaiken kukkuraksi äitikin on löytänyt rinnalleen Maken, jossa Manulla myös riittää sulattelemista. Niinpä Manu vetäytyy lempiharrastuksensa, geokätköilyn maailmaan.
Mutta sitten Manun elämään tulee kerralla kaksi aarretta. Geokätköltä löytyy kätkön lisäksi Helmi. Myös kuudesluokkalainen, tummatukkainen säihkysilmä, joka tuntuu näkevän Manun ihan eri silmin kuin muut. Toinen uusi tuttavuus on Maken susikoira Vatanen, joka sekin tuntuu hyväksyvän Manun omana itsenään.
Yhdessä Helmin ja Vatasen kanssa Manu joutuu keskelle jännittävää seikkailua, kun hän koulussa ajautuu Ronnin tupakkakauppojen salakuuntelijaksi. Lopulta vyyhti aukeaa, ja käy ilmi että kyse on paljon muustakin kuin tupakasta. Helmi ja Manu joutuvat todelliseen vaaraan, kun huumejengi saa heidän touhuistaan vihiä. Onneksi tilanne lopulta ratkee parhain päin. Seikkailu saa jotain Manun sisälläkin liikahtamaan ja lopulta Manu uskaltautuu tekemään jotain ennenkuulumatonta - juttelemaan äidin kanssa.
Kirja on jännittävä seikkailu, mutta myös täynnä tunteita ja ihmissuhteita. Miltä tuntuu olla kiusattu ja syrjitty? Miten isän vankilareissu on muokannut Manua ja hänen suhdettaan äitiin? Miten vaikea on hyväksyä uusi ihminen omaan kotiin? Miltä tuntuu kun Helmi astuu Manun maailmaan? Vähitellen möykky Manun rinnassa alkaa sulaa, ja poika huomaa miten tärkeää asioista puhuminen on. Kirjassa on sopivasti seikkailua, romantiikkaa ja tunteita murroiän tuoksinnassa taistelevalle nuorelle. Kirjan tunteikkaat aiheet vaativat kuitenkin jo ymmärrystä myös lukijaltaan, joten parhaite kirja sopii yläasteikäisille lukijoille.

 

Kätkö kirja on ensimmäinen osa Hanna Kökön nuortenjännityssarjassa.

 

Kirjassa on 181 sivua ja paljon tekstiä sekä tietoa eläimistä.

 

Keskustele kirjasta:

  • Miten yksinäisyydestä voi selvitä?

  • Miten heikompi voi puolustautua?

  • Onko nuorella aiheita joista haluaisi puhua? Voiko puhuminen auttaa?

  • Kenelle nuori puhuu kun jokin asia mietityttää?

Saatavuus

9,00 €

Lainattavissa kirjastosta

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

Hanna Kökkö
-
-
Kustannus-Mäkelä Oy
2013
13 - 16

Vinkkaa kaverille

Email