Kepler62 - Kirja yksi: Kutsu | Satunurkka

Kepler62 - Kirja yksi: Kutsu

Kaikki alkaa pelistä. Se peli on kaikkien huulilla, mutta kukaan ei tunnut tietävän siitä mitään. Ainut mitä Ari tietää, on että se peli on saatava. Mutta maailmassa, jossa kokiskin on vain harvojen herkku ei pleikkapelin saaminen ole mitenkään yksinkertaista. Ei ennen kuin Ari saapuu kotiin ja huomaa pelin pikkuveli Jonin kädessä. Jonillle on sattunut jotain käsittämätöntä, tuntematon nainen antoi hänelle sekä pelin, että kokiksen.
Pojat pelaavat koko yön ja lopulta (monista, monista muista pelaajista poiketen) he pääsevät pelin loppuun. Mutta sen jälkeen elämässä alkaa kummallisten tapahtumien ketju. Joni sairastuu, mutta sairaalassa heitä tarkkaillaan ja alkaa ajojahti. Lopulta kuvioihin ilmestyy myös poikien äiti, mutta äidinkin silmäkulmasta näkyy kummallinen välähdys. Lopulta Jonin ja Arin on tehtävä päätös. Hyväksyvätkö he kutsun ja hyppäävät kohti tuntematonta josta ei ole paluuta. Vai jatkavatko he tutussa ja turvallisessa, mutta ahdistavassa ja kapeassa elämässään. Pojat päättävät hypätä ja siitä alkaa seikkailu.
Kepler62 kirjasarja on suomalaisen Timo Parvelan ja norjalaisen Björn Sortlandin yhteistuotantoa. Sarjassa seurataan nuoria, jotka valtio lähettää valloittamaan uutta maailmaa (koska oman maapallomme luonnonvarat on kulutettu vähiin). Jos tunnet kymmenen kieppeillä olevaa lasta, jolle lukeminen ei oikein maistu, saattaa Kepler62 olla hyvinkin vastaus ongelmaan. Sarja on jännittävä ja mukaansatempaava. Samalla se on läpikuvitettu, mikä pitää nuoren lukijan otteessaan. Kirjan tapahtumat voivat ahdistaa ja jännittää, joten Satunurkka suosittelee kirjaa lapsille jotka osaavat jo käsitellä mielikuvituksen ja todellisuuden rajaa. Vaikka mistä sitä tietää, maailmamme muuttuu ja silloin kukavaan voidaan kutsua.

Kirjassa on 121 sivua, se jakautuu noin 10 sivun kappaleisiin. Kirjassa on mukana kuvitusta.

 

Keskustele kirjasta:

  • Miksi nainen antoi Jonille kokiksen ja pelin?

  • Millaiseksi maailma oli muuttunut? Mistä luulet sen johtuvan?

  • Miksi tavallinen elämä oli Arista ahdistavaa?

  • Olivatko Ari ja Joni rohkeita?

  • Miksi Ari ja Joni valittiin tehtävään?

Saatavuus

14,00 €

Tiedot

Pasi Pitkänen
-
WSOY
2015
9 - 14

Vinkkaa kaverille

Email