Lasse-Maijan etsivätoimisto - Hotellin arvoitus | Satunurkka

Lasse-Maijan etsivätoimisto - Hotellin arvoitus

Kirja on Lasse-Maijan etsivätoimisto sarjan toinen (itsenäinen) osa. Värikuvitettu painos.

Lasse ja Maija ovat parhaita kavereita ja asuvat Vallillan pikkukaupungissa. Kaveruuden lisäksi Lasse ja Maija ovat myös työtovereita, sillä heillä on yhteinen etsivätoimisto. Vallilan kaupungissa vietetään joulua. Kaupungin hotellin on majoittunut joulunviettoon myös upporikas Viikarien perhe. Rouva ja herra Viikarin lisäksi perheeseen kuuluu Silva tytär, sekä erittäin harvinainen kiinalainen omenaspanieli. Viikareilla on loputon määrä toiveita majoittumisestaan. Kaikki alkaa kuitenkin pieleen kun perheen kallisarvoinen koira katoaa yhtenä yönä. Viikarit syyttävät koiran katoamisesta hotellia ja vaativat suuria rahasummia korvaukseksi. Onneksi paikalle saapuvat Lasse ja Maija. Mitä pidemmälle etsinnät edistyvät, sitä enemmän Lassea ja Maijaa alkaa ihmetyttää Viikarin perheeseen liityvä salaisuus. Onko perhe sittenkään se miksi itseään väittää? Tietävätkö he jotain koiran katoamisesta?
Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarja on täydellinen kaikille poliisihommista, etsiväjutuista ja rikoksista. Se on myös niitä harvoja etsijäsarjoja, jotka sopivat hyvin jo alle kouluikäisille lapsille luettavaksi. Kirjan tarina on juoneltaa helppo seurata, eikä rikoksia ratkoessa tehdä liian monimutkaisia juonenkoukkuja. Lisäksi kirjan tekstit on jaettu lyhyempii kappaleisiin ja jokaisessa kappaleessa on mukana kuvistusta. Kun lapsi alkaa lukea itse, on tämän kirjasarjan mukava jatkaa senkin jälkeen. Koska kirjasarjan osat ovat itsenäisiä, voi sarjan lukemisen aloittaa myös muista kuin ensimmäisestä osasta.

Kirjassa on 77 sivua, noin 5sivun kappaleet, kuvistusta.

Keskustele kirjasta:

  • Ennen lukemisen aloittamista, valitkaa etuaukeaman hahmogalleriasta se jota kumpikin epäilee kirjan konnaksi. Kumpi osui oikeaan?

  • Kirjaa eteenpäin lukiessa kannattaa keskustella ja pohtia hahmoja ja koittaa ratkaista arvoitusta.

Saatavuus

14,00 €

Tiedot

Martin Widmark
Helena Willis
Outi Menna
Tammi
2013
5 - 10

Vinkkaa kaverille

Email