Lasse-Maijan etsivätoimisto - Timanttien arvoitus | Satunurkka

Lasse-Maijan etsivätoimisto - Timanttien arvoitus

Kirja aloittaa Lasse-Maijan etsivätoimisto sarjan. Värikuvitettu painos.

Lasse ja Maija ovat parhaita kavereita ja asuvat Vallillan pikkukaupungissa. Kaveruuden lisäksi Lasse ja Maija ovat myös työtovereita, sillä heillä on yhteinen etsivätoimisto. Lasse-Maijan etsivätoimisto saa ensimmäisen asiakkaansa kun Muhammed Karaatti, Vallilan rikkain mies ilmestyy oven taakse. Karaatin kultasepänliikkeestä katoaa timantteja. Muhammed on varma että syyllinen on joku liikkeen työntekijöistä, mutta ei ole saanut selville kuka. Hän palkkaakin nyt Lassen ja Maijan selvittämään asiaa.
Ensin Lasse ja Maija ottavat selvää työntekijöistä ja haastattelevat heitä, profilointityö auttaa jutun ratkaisemisessa. Sitten alkaa vakoileminen, sekin tärkeä osa selvitystyötä. Kun kaikki tärkeä on saatu kirjattua yhteen on aika käydä tiedustelutyön tulokset yhdessä läpi. Ja kuinka ollakaan, tiedoista voi lukea kuka varas on. Senkin nokkelat etsijät saavat tiedoistaan esille, että miten varas saadaan kiinni. 
Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarja on täydellinen kaikille poliisihommista, etsiväjutuista ja rikoksista. Se on myös niitä harvoja etsijäsarjoja, jotka sopivat hyvin jo alle kouluikäisille lapsille luettavaksi. Kirjan tarina on juoneltaa helppo seurata, eikä rikoksia ratkoessa tehdä liian monimutkaisia ansoja. Lisäksi kirjan tekstit on jaettu lyhyempii kappaleisiin ja jokaisessa kappaleessa on mukana kuvistusta. Kun lapsi alkaa lukea itse, on tämän kirjasarjan mukava jatkaa senkin jälkeen.

Kirjassa on 77 sivua, noin 5sivun kappaleet, kuvistusta.

Keskustele kirjasta:

  • Ennen lukemisen aloittamista, valitkaa etuaukeaman hahmogalleriasta se jota kumpikin epäilee kirjan konnaksi. Kumpi osui oikeaan?

  • Kirjaa eteenpäin lukiessa kannattaa keskustella ja pohtia hahmoja ja koittaa ratkaista arvoitusta.

  • Millaisia asioita etsivän pitää tehdä ennen kuin rikos ratkeaa? Mitkä ovat tärkeimpiä töitä?

Saatavuus

14,00 €

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

Martin Widmark
Helena Willis
Outi Menna
Tammi
2012
5 - 10

Vinkkaa kaverille

Email