Mansikkahaltijatar - lumoavia satuja mansikkamaalta

Stefanie Dahlen kirjoissa ihaninta on niiden hurmaava kuvitus. Mansikkahaltijatar sipsuttelee joka sivulla, ilmeikkäänä ja syötävän suloisena.
Kirja koostuu 6-7 -sivun tarinoista joissa Mansikkahaltijatar seikkailee. Yleensä haltijattaren ötökkäystävät ovat jonkin kiperän ongelman edessä ja haltijattaren nokkelia ajatuksia tarvitaan ongelman ratkaisuun. Haltijatar auttaa Etna etanaa näkemään avaruusolion ja Pähkinä päästäistä järjestämään teekutsut. Ehtii hän tutustua myös lohikäärmeeseen ja auttaa hepokattia kosioretkellä.
Kirjan tarinat ovat jo pitkiä, joten kolmevuotias joka jaksaa keskittyä pitkään ja on tottunut satuja kuuntelemaan saa sadusta olennaisen irti. Vaikka kuvitusta on paljon, se ei ole niinkään yhteydessä tekstin etenemiseen, eikä jokaista tarinan käännettä ole kuvitettu. Näin ollen pienille lukijoille voi olla vaikea seurata satua. Kirja sopii hyvin myös niille lapsille jotka ovat oppineet lukemaan, he pystyvät helposti seuraamaan aikuisen lukemista tekstistä ja näin kehittämään myös omaa lukukokemustaan. Lyhyet tarinat ovat toisistaan irrallisia, eikä kirjassa ole läpi kirjan jatkuvaa juonta. Kirja sopiikin hyvin vaikkapa iltasatuihin.

Kirjassa on 81 sivua ja 12 tarinaa.

 

Keskustele kirjasta:

  • Millainen on haltijatar? Mitä se tarkoittaa ja tekee?

  • Miten Mansikkahaltijatar eroaa muista haltijattarista?

  • Onko haltijatar kooltaan pieni vai suuri? Mistä päättelet sen?

  • Kuka on haltijattaren paras ystävä? Millaiselta se tuntuu kun on paras ystävä? Mitä parhaan ystävän kanssa tehdään?

  • Mansikkahaltijatar asuu teekannussa. Millaisia muita asumuksia, muilla haltijattarilla voisi olla?

  • Osaisittekohan askarrella jonkun haltijattaren asunnon?

Saatavuus

13,00 €

Lainattavissa kirjastosta

Tiedot

Stefanie Dahle
Stefanie Dahle
Maarit Varpu
Aurinkokustannus
2015
3 - 7

Vinkkaa kaverille

Email