Me rosvolat | Satunurkka

Me rosvolat

Tämä kirja on Me Rosvolat -sarjan ensimmäinen osa ja Finlandia Junior -palkinnon voittaja (2010).

Ensin Vilja on kauhuissaan, kun hänet eräänä kesäpäivänä ryöstetään Rosvoloiden matkaan. Ensimmäinen ajatus on pako, mutta rosvotyttö Hele lopettaa pakoyritykset jo alkuunsa. Niinpä Vilja alkaa tutkia Rosvolan väkeä; paloautoa ajavaa Hilja Rosvolaa, "pomo" Hurja-Karlea, kultahampaista Kulta-Peteä, sekä Rosvoloiden lapsia Heleä ja Kallea. Ensin Vilja kyseenalaistaa maantierosvouksen hienoutta, mikä saa rosvojoukon innostumaan Viljan opettamisesta rosvojen tavoille. Kun päiviä kuluu, Vilja oppii kaiken eri rosvoustekniikoista ja kirjaa niitä muistiin. Nyt Viljalla on tärkeä rooli Rosvoloiden matkassa ja hänestä alkaa tuntua, ettei hänen ryöstämisensä olekaan niin paha juttu, vaan oikeastaan seikkailu. Kun Viljasta alkaa tuntua vielä siltä, ettei hänen perheensä edes tosissaan koita etsiä häntä, hän päättää hypätä täysillä rosvoilun maailmaan ja kehitellä omaa merkkiryöstöään. Kesän lopulla edessä ovat suuret rosvojuhlat. Niissä Rosvolat kehuskelevat aarteellaan (Viljalla) ja kohta ovat perässä toiset rosvot, poliisit ja Viljan perhekin. Ja niin osat vaihtuvat. Kun rosvoperhe alkaa oppia Viljalta tavallisten perheiden elämästä, Hilja alkaa haaveilla omasta sängystä ja Kalle koulusta.
Me Rosvolat on täynnä hulvatonta menoa ja hauskoja hetkiä. Se tempaa lukijansa Rosvoloiden huolettomaan maailmaan, jossa näkkileipää syödään pitsan kokoisina palasina ja kukaan ei laske syötyjen karkkien määrää. Kirja sopii räväköille ja seikkailunhaluisille lapsille ja tempaa lukijan mukaansa. Se on jaettu noin 10 sivun kappaleisiin. Tekstiä on jo paljon, joten ikäsuositus on tehty ajatuksella että lapsi lukee kirjaa itse.  Kirja sopii mainiosti myös yhdessä luettavaksi iltasatukirjaksi, jolloin sitä voi lukea jo 8-9 -vuotiaille.

Kirjassa on 223 sivua, ei kuvia. 
 

Keskustele kirjasta:

  • Miksi Vilja aluksi haluaa paeta Rosvoloilta? Mikä muuttuu tarinan aikana, kun Viljasta tuntuu hetken päästä että haluaakin alkaa rosvoksi?

  • Miksi Viljasta tuntuu ettei perhe edes halua häntä kotiin?

  • Kuka Rosvoloiden hahmoista on lapsen suosikki? Kuka hän olisi ja miksi?

  • Ja aina voi keskustella myös onko varastaminen oikein ja miltä se tuntuu varkauden kohteesta.

Saatavuus

15,00 €

Tiedot

Siri Kolu
-
-
Otava
2010
9 - 13

Vinkkaa kaverille

Email