Me rosvolat: Karkkikumous | Satunurkka

Me rosvolat: Karkkikumous

Me rosvolat sarjan 6. osa. Ensimmäiset viisi osaa kannattaa lukea järjestyksessä, mutta tämä Karkkikumous! aloittaa uuden tarinan Rosvoloista. Tästä kirjasta pääsee hyvin kiinni tarinaan, joten sen voi lukea vaikka aiemmat Me rosvolat olisivat vielä lukematta. Siri Kolun kirjoittama Me rosvolat -sarja on palkittu useilla palkinnoilla (mm. Finlandia Junior -palkinnolla). Sarjasta on tehty elokuva ja sen julkaisuoikeudet on myyty yli 20 maahan.

Me Rosvoloiden kertojana esiintyy rosvomaailmaan tempaistu Vilja, nyt jo rosvoelämän tavoille oppinut hänkin. Karkkikumouksessa! vauhdissa on rosvoloiden nuoriso, sillä Hele on perustanut oman rosvoporukan Pikipiraatit. Uuden rosvojoukon ensimmäinen suuri keikka alkaa lähestyä. Suunnitelmat menevät kuitenkin uusiksi, kun Helen veljen Kallen luokkatoveri Julius tuo huolensa Pikipiraattien pöytään. Juliuksen isä johtaa suurta karkkitehdasta. Isä ei tosin ole mies mukavimmasta päästä ja keinot karkkitehtaan johtamiseen ovat arveluttavia. Jos James Jyrä saa näppeihinsä koko maailman makeistuotannon on edessä ankeat ajat, niin lapsille kuin makeanhimoisille rosvoillekin. Tarvitaan siis toimia Juliuksen isän juonien estämiseksi. Onneksi Helellä ja Viljalla eivät ideat lopu, eikä periksiantaminen kuulu rosvojen luonteelle. Samalla yksinäinen ja arka Julius löytää itselleen uusia, hurjia ystäviä. Ja Vilja kokee elämänsä yllätyksen, sellaisen josta alkaa ihan uusi tarina. 
Karkkikumous on täynnä hulvatonta menoa ja hauskoja hetkiä, mutta myös jännittävää toimintaa. Karkkikumous tuo sarjaan astetta enemmän anarkiaa ja nuoruuden huumaa. Kirja sopii räväköille ja seikkailunhaluisille lapsille ja tempaa lukijansa mukaansa. Se on jaettu noin 10 sivun kapaleisiin. Tekstiä on paljon, joten ikäsuositus on tehty ajatuksella että lapsi lukee kirjaa itse. Kirja sopii mainiosti yhdessä luettavaksi jo 8-9 -vuotiaiden kanssa.

 

Kirjassa on 176 sivua, ei kuvitusta. 

Saatavuus

6,00 €

Tiedot

Siri Kolu
-
-
Otava
2016
9 - 13

Vinkkaa kaverille

Email