Minä Minttu | Satunurkka

Minä Minttu

Minttu -kirjat ovat olleet suomalaisperheiden suosikkeja jo pitkään. Maikki Harjanteen Minttu on tavallinen tyttö, joka kokee pieniä arjen seikkailuita. Tarinat ovat ihanan arkisia, jokaista lasta koskettavia tilanteita. Minttu kirjoissa on koko sivun isot ja vauhdikkaat kuvat. Tekstiä on muutama lause sivua kohden, joten jo pienikin lapsi jaksaa kuunnella näitä satuja. Kuvat ja tapahtumat läheltä lapsen omia kokemuksia, tukevat hyvin tekstin ymmärrystä.
Minä Minttu kirjassa on mukana kolme Minttu -tarinaa: Minttu auttaa, Minttu yksin kotona, Minttu ei tahdo.
Minttu auttaa -tarina kertoo päivästä, kun Mintun äiti on kipeä. Nyt on Mintun vuoro auttaa äitiä, kun isä on päivän töissä. Pitää laittaa aamiaista ja imuroida, hoitaa koiraa ja tiskata. Pian Minttu huomaa, ettei äitinä oleminen olekaan ihan helppoa.
Kirjan toisessa tarinassa Minttu viettää hetken yksin kotona, kun äiti on pikkuveljen kanssa neuvolassa. Ensin kotiin jääminen tuntuu kivalta, mutta pian alkaa vähän pelottaa. Jääkaappi pitää kummaa sihinää ja verhon takaa kuuluu murinaa. Mielikuvitus alkaa tehdä kepposia. Onneksi äiti tulee kohta, ja yhdessä Minttu ja äiti selvittävät mistä kummalliset murinat ja sihinät tulivat.
Onko teillä ollut sellaisia päiviä, kun kokoajan harmittaa. Minttu ei tahdo -tarina kertoo juuri siitä, kun aamusta alkaen päivä tuntuu kurjalta. Mikään ei huvita Minttua ja kaikki tuntuu menevän pieleen. Mutta Minttu saa pian huomata, että niitä päiviä on aikuisillakin. Onneksi niistä selvitään, yhdessä.
Tämä Minttu -kirja on alkuperäisesti julkaistu vuonna 1994.
 

Kirjassa on 3 tarinaa, yhteensä 85 sivua.

 

Keskustele kirjasta:

  • Millaisissa asioissa lapsi voi auttaa aikuisia? Onko jotain kotitöitä mitä vain aikuinen voi tehdä?

  • Miksi Minttua alkaa pelottaa? Miltä yksinäisyys tuntuu?

  • Mistä lapsi voisi hakea apua, jos kotona alkaisi pelottaa?

  • Onko kaikilla joskus kiukkupäiviä?

  • Mistä kiukkupäivä voi johtua? Ja mitä sille voi tehdä?

  • Saako ihmisellä olla kiukkupäiviä? Vai onko se väärin? 

Saatavuus

14,00 €

Tiedot

Maikki Harjanne
Maikki Harjanne
-
Otava
2018
2 - 5

Vinkkaa kaverille

Email