Mintun luontokirja | Satunurkka

Mintun luontokirja

Mintun luontokirja kuljettaa luontoon ja vuodenaikoihin.

Minttu saa syntymäpäivälahjaksi oman luontokirjan. Tämä kirja on kuitenkin tyhjä, sillä Mintun pitää täyttää se omilla luontomuistoillaan. Kuukaudet vierivät ja kirjan jokaiselle sivulle kertyy iso määrä mukavia muistoja. Minttu piirtää sieniä ja marjoja, kertoo hiihtoretkistä metsään ja siitä miten rairuoho kasvoi pääsiäisenä. Kesä on täynnä kukkia, metsää, perhosia ja tutkimusretkiä.
Mintun luontoretki kuljettaa lukijan vuoden kiertokulkuun. Samalla kun tutuksi tulevat vuodenajat ja niiden ihmeet, kirjassa käydään läpi myös kuukausia ja vuodenaikoihin liittyviä juhlia. Mihin aikaan vuodesta mustikat kypsyvät? Koska voi poimia herkkutatteja? Satusivujen lisäksi kirjassa on kivoja "päiväkirjasivuja", joissa osa tekstistä on korvattu kuvilla. Tällöin lapsen kanssa luettaessa aikuinen voi pitää taukoa ja lapsi täydentää kuvan tarkoittaman sanan tarinaan. 
Minttu -kirjat ovat olleet suomalaisperheiden suosikkeja jo pitkään ja niitä on myyty jo lähes 400 000 kirjaa. Maikki Harjanteen Minttu on tavallinen tyttö, joka kokee pieniä arjen seikkailuita. Tarinat ovat ihanan arkisia, jokaista lasta koskettavia tilanteita. Minttu kirjoissa on koko sivun isot ja vauhdikkaat kuvat. Tekstiä on muutama lause sivua kohden, joten jo pienikin lapsi jaksaa kuunnella näitä satuja. Kuvat ja tapahtumat läheltä lapsen omia kokemuksia, tukevat hyvin tekstin ymmärrystä.

Kirjassa on 28 sivua, muutama lause tekstiä sivua kohden.

Keskustele kirjasta:

  • Aloittakaa oma luontokirja tai tehdää pahvilaatikosta "aarrelaatikko" jonne keräätte ulkoa aarteita

  • Lukuhetken jälkeen voi katsella ulos. Tunnistaako lapsi kuvista mikä vuodenaika / kuukausi nyt on menossa?

  • Miksi luonnossa liikkuminen on kivaa? 

Saatavuus

12,00 €

Tiedot

Maikki Harjanne
Maikki Harjanne
-
Otava
2017
2 - 5

Vinkkaa kaverille

Email