Miten aistit toimivat? | Satunurkka

Miten aistit toimivat?

Hauska luukkukirja hieman isommille, tiedonjanoisille lapsille. Kuka sanoi että tietokirjan pitäisi olla tylsä? Tässä kirjassa yhdistyvät pohdinta, tieto ja oma tekeminen. Luukkujen taakse on kätketty näppäriä tiedonrippuja eri aisteista. Lapsi voi pohtia kysymyksiä ensin itse tai aikuisen kanssa yhdessä, sitten läpän alta voi katsoa miten se juttu oikeasti menikään. Kirja on hauskaa luettavaa myös juuri lukemaan oppineelle, sillä sen lyhyet tekstiluukut voi jo itse lukea. Tämä läppäkirja ei sovi ihan pienille, koska läpät eivät kestä pienissä käsissä ja niiden tekstit vaativat jo enemmän ymmärrystä. Kirja on osa Fiksut faktat kirjasarjan ensimmäinen osa. Mitkä kehon osat ovat kaikista herkimmät? Miksi tunnen kipua? Kirja antaa monet vastaukset kehomme toimintaa, ja luo uutta tiedonhalua.

Kirjassa on kuusi aukeamaa täynnä kysymysluukkuja.

 

Keskustele kirjasta:

Mitä jos tekisitte aistimatkan?

  • Laitetaan eri tuoksuja purkkiin, sidotaan silmät ja koitetaan arvata mitä ne ovat, saman voi tehdä myös makutestinä eri ruoka-aineille.

  • Tehdään narusta reitti jota pitää seurata. Matkan varrella on rasteja (lippu radassa) jossa toisella kädellä voi tunnustella erilaisia pintoja.

  • Koittakaapa pelata palloa yksi silmä peitettynä.

  • Millaisia ääniä ulkona kuuluu? Tehkää äänistä äänipiirros.

Saatavuus

18,00 €

Tiedot

Katie Daynes
Christine Pym
Kalle Nuuttila
Lasten keskus
2017
3 - 7

Vinkkaa kaverille

Email