Nellyn uudet kuviot | Satunurkka

Nellyn uudet kuviot

Kirja on IceLove -sarjan ensimmäinen osa ja LastenLukuvarkaus palkinnon voittaja 2018.

Nelosluokkalaisen Nellyn vanhemmat ovat käyneet läpi riitaisen eron eivätkä oikein ole puheväleissä. Nelly on asunut ensin vuoroviikoin, mutta nyt vanhemmat ovat päättäneet että yksi paikka on parempi ja Nelly muuttaa isän kotiin, yli tunnin matkan päähän vanhasta kodista. Isän kodissa kaikki on erilaista. Siellä hääräilee isän uusi vaimo Saana, joka koittaa päsmäröitä ja tekee pahaa ruokaa. Ja uusi pikkuveli Nemo, jota kaikki tuntuvat paapovan. On uusi koulu, josta Nelly ei tunne ketään. Tytön on vaikea sopeutua uuteen elämään ja hän tuntee olevansa näkymätön. Äitiä ja vanhaa kotia on kova ikävä.
Jokin kuitenkin liikahtaa tytön sydämessä, kun hän näkee jäähallin kulmalla mintunvärisiin takkeihin pukeutuneen joukkueen. Tuohon porukkaan hän voisi sopia! Nelly ottaa selvää, että kyseessä on muodostelmaluistelujoukkue ja menee luistelukokeeseen päästäkseen mukaan. Miten onnellinen tyttö onkaan, kun ovi joukkueeseen aukeaa! Nelly on elätellyt toiveita äidin luokse palaamisesta, mutta joukkueeseen pitää sitoutua tosissaan. Voisiko isän talo sittenkin alkaa tuntua omalta kodilta?
Mielenkiintoinen kirja käsittelee ristiriitojen aiheuttamia paineita ja uuden kohtaamista. Nellyn kanssa pohditaan yksinäisyyttä, näkymättömyyden tunnetta ja halua kuulua jonnekin. Samalla kirja sukeltaa luistelun ja joukkueurheilun pyörteisiin.

Kirjassa on 160 sivua, vähän kuvitusta.

Keskustele kirjasta:

  • Miksi isän luona Nelly tuntee olevansa näkymätön?

  • Millainen ero Nellyn äidillä ja isällä on ollut? Miten se on vaikuttanut Nellyyn?

  • Miltä joukkueen pääseminen Nellystä tuntuu?

Saatavuus

12,00 €

Tiedot

Henna Helmi
-
Tammi
2017
9 - 13

Vinkkaa kaverille

Email