Omenapuu laulaa | Satunurkka

Omenapuu laulaa

Riikka ja Katri ovat olleet parhaita ystäviä neljänneltä luokalta saakka. Nyt lukio on onnellisesti ohi ja kesä alkaa. Edessä on myös yhteinen matka Provinssiin, jota varjostaa ainoastaan Riikan poikaystävän Lassin mustasukkainen käytös. Vaikka suunnitelmista ei Katrin äidille puhutakaan, aiotaan matka Seinäjoelle taittaa liftaamalla. Kyyti järjestyykin, mutta määränpää vaihtuu kun Katri kohtaa autossa Eliaksen. Runoja lausuva poika saa tytön pyörälleen päästä ja yhdessä Riikkakin saadaan ylipuhuttua vaihtamaan festarit mökkiviikonloppuun. Tytöt solahtavat hyvin mökkiporukkaan. Katrin ja Eliaksen ihastuminen syvenee illan hämärtyessä. Eliaksesta tuntuu että hän on viimein löytänyt tytöt, joka ymmärtää hänen sisäisen palonsa. Riikkakin löytää itsensä puhumasta Tanun kanssa läpi yön. Kaikki on hetken täydellistä. Mutta kun aamu valkenee, Katri herää yksin. Elias on poissa. Alkaa etsintä, ensin maalta ja sitten järvestä. Kun Eliaksen kännykkä löytyy järven pohjasta, syvenevät nuorten pelot. Mutta mitä merkitsee Eliaksen jättämä viesti "Menen uimaan, lähdin tekemään unelmista totta"? Poliisien jatkaessa etsintöjä nuoret koittavat saada elämästä takaisin kiinni Katri lähee Lontooseen ja Riikka kohtaa ongelmat Lassin kanssa. Yllättävä palaaminen mökille tapahtuu kun Elias ilmoittaa itsestää. Kun nuori runoilija viimein löytyy hyvässä kunnossa, koetellaan Katrin ja koko ystäväporukan hermojen sietokykyä.
Suuri osa kirjan tapahtumista kuvaavat iltaa ja yötä mökillä. Kesäisessä illassa laulaa kuikka ja usva leijailee aamuyön järvellä. Yhdessä soudellaan, savustetaan ja saunotaan. Istutaan nuotiolla, puhellaan syviä ja vähemmän syvempiä, sekä tuijotellaan toisia silmiin. Kirjassa tuoksuu nuoruuden kesä, unelmat ja uskallus. Kirjan nuoret tuovat mökkireissuun siideriä ja olutta ja ihastukset laittavat ihon värisemään ja hakeutumaan toisen kosketukeen. Tämä kirja ei kuitenkaan ole kännikertomus, vaan juomat nautitaan mökkeilyn ohessa ja ovat pieni sivujuonne itse tapahtumiin nähden. 
Kirjassa tapahtumia kuvataan useamman henkilön äänellä, joista jokainen pääsee kuvaamaan niitä omasta näkökulmastaan. Kirja on tarina taitoskohdasta, jossa nuori nousee vanhempien varjoista kohti omaa aikuisuutta. Kesäinen, romanttinen, jännittävä ja kutkutteleva tarina Katrin ja Riikan loppukesästä sopii hyvin yläasteen viimeisiä luokkia käyville nuorille. Myös kirjan nuorten keskinäinen sanailu on todentuntuista ja hauskaa naljailua on ilmassa paljon.

 

Kirjassa on 276 sivua, ei kuvitusta.

Saatavuus

12,00 €

Tiedot

Kirsti Kuronen
Laura Valojärvi
-
2012
2012
14 - 16

Vinkkaa kaverille

Email