Paten aikakirjat | Satunurkka

Paten aikakirjat

Pate sarja on Ella -kirjoista tunnetun Timo Parvelan käsialaa. Huippuhauskoja kommelluksia, jota säestää pojan tarkat pohdinnat aikuisten maailmasta.
Kaikki alkaa kun Pate alkaa pitää kesälomalta blogia vähän vahingossakin, ja saa kuulla että eno tulee kylään. Pate muistelee mitä enoista koulussa sanottiinkaan. Että ne asuvat kuumassa paikassa, eivätkä osaa lentää ja ovat lintuja. Asiat lähtevät siis heti alkuvalmisteluissa patemaisesti ihan oikeille raiteille. Kun eno sitten saapuu, tuottaa hänen ihmisehahmoinen olemuksensa Patelle pienen pettymyksen, mutta pian tilanteet alkavat rullaamaan. Varsinkin kun eno vie Paten uimakouluun ja tapaa opettajana toimivan Karoliinan, saa Paten kesä ihan uutta rytmiä. Edessä on monta kommellusta, mutta lopulta eno lähtee maasta, muttuneena miehenä.
Blogin muotoon kirjoitettu teksti sisältää paljon vuorosanoja, kuvitusta ja lyhyitä pätkiä. Se sopii siis hyvin luettavaksi niillekin joita kirjojen maailma ei vielä juurikaan ole koukuttanut. Kirjan lukijan täytyy olla jo kuitenkin sen verran vanhempi että tekstin piilotarkoitukset avautuvat hänelle, se että emu onkin eno tai mitä tarkoittaa kun eno sanoo tutustuneensa Pateen jo tarpeeksi.

Paten aikakirjat on Pate -kirjojen ensimmäinen osa.

Kirjassa on 96 sivua, kuvitusta joka aukeamalla sekä vuorosanoja.

 

Keskustele kirjasta

  • Onko Pate tahallaan enolle kurja?

  • Millainen Paten ja enon suhde on aluksi?

  • Miksi enosta ja Patesta tulee ystäviä?

  • Mikä kirjan kommelluksista oli mielestäsi hauskin?

  • Millaista blogin pitäminen on? Mitä tulee ottaa huomioon?

Saatavuus

14,00 €

Lainattavissa kirjastosta

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

Timo Parvela
Pasi Pitkänen
-
Tammi
2014
6 - 12

Vinkkaa kaverille

Email