Pikkis, rohkea pikku mörökölli | Satunurkka

Pikkis, rohkea pikku mörökölli

Pikkis on hurmaava kirja täynnä lyhyitä tarinoita, joista nivoutuu satu. Sopii loistavasti vaikkapa iltasatukirjaksi. Tarinat ovat pituudeltaan 3-4 aukeamaa ja tekstiä on paljon. Kirjaa kannattaa siis lukea jo kuuntelemaan tottuneen lapsen kanssa. Joka sivulta löytyy myös ihastuttavaa kuvitusta.
 
Mörököllit asustavat metsissä, ja ovat "melkein tosia" olentoja. Melkein tosi tarkoittaa että vain osa ihmisistä, vain ne joilla on mielikuvitusta, voivat niitä kohdata. Mörököllien tärkeä tehtävä on hoitaa metsän asioita. Ja pikkumörököllien, kuten Pikkiksen, tärkein tehtävä on käydä luontokoulua ja oppia metsätaitoja.
Kun kevät alkaa, koulusta alkaa tauko ja Pikkis aikoo kerätä seitsemän jymykiveä. Jymykivet ovat mörököllien himoitsemia palkintoja. Sellaisia jotka ilmestyivät pikkumörököllien tyynyjen alle, kun he olivat osoittaneet erityistä rohkeutta.  Ja palkinto jymykivien löytämisestä on huima. Kun on löytänyt kaikki seitsemän, saa yöpyä metsässä yksin. Jymykiviä etsiessään Pikkis auttaa korppiystäväänsä lentämään, maistaa sieniä, tapaa uuden ystävän, oppii pyytämään anteeksi ja voittamaan pelkonsa. Pikkis on ihana kirja rohkeudesta. Monella eri tavalla voi olla rohkea, uskaltaa uutta ja suojella vanhaa. Samalla kirjassa on vahva luonnon kunnioitus ja luontoyhteyden tunne.
 
Kirjan on kirjoittanut suosittu Project Mama blogisti ja toimittaja Katja Lahti. Se on taidokkaasti kirjoitettu, täynnä tunteita, tiloja, seikkailua ja metsän elämää. Kirjaa lukiessa voit itse tuntea istuvasi sammalmättäällä. Kirjan lopussa on myös hauska jymykivitehtävä, johon lapsi voi rastittaa omat jymytaitonsa, kertoa omasta seikkailustaan ja näin ansaita oman jymykividiplominsa.
 
Kirjassa on 70 sivua, joka aukeamalla kuvistusta. Paljon tekstiä, joka jakautuu 3-4 aukeaman kappaleihin.
 
Keskustele kirjasta:
 
  • Millaiset ihmiset voivat nähdä mörököllejä? Voisitteko te?

  • Millaista on olla rohkea? Miltä se tuntuu? Muistaako lapsi jonkun tilanteen jolloin olisi ollut rohkea? Entä lukija?

  • Miksi Pikkis ei saanut puroseikkailusta jymykiveä, vaikka se olikin jännittävä seikkailu?

  • Mitä voi tehdä jos oikein pelottaa jokin asia? Keksittekö keinoja joilla jonkin pelottavan voi kohdata tai itseään voi rauhoitella?

  • Seuraavalla metsäretkellä voisitte vaikka etsiä mörököllin kodin. Ottakaa mukaan pihasta jymykivi, jonka voitte jättää mörököllile lahjaksi. Siitä se riemastuu.

Saatavuus

29,00 €

Enää yksi jäljellä!

Tiedot

Katja Lahti
Annukka Palmén
-
Omakustanne
2017
4 - 8

Vinkkaa kaverille

Email