Pikkuinen terho | Satunurkka

Pikkuinen terho

Kauniisti kuvitettu kirja siitä, miten pieni terho kasvaa suureksi puuksi.

Miten pienestä terhosta kasvaa suuri puu? Tähän kysymykseen vastaa tämä kirja, jossa seurataan pikkuisen terhon matkaa. Ensin vihreä terho keräsi voimia puun oksalla, saaden valoa ja vettä. Kun terho muutti väriään, se yhtenä syyspäivänä lähti tuulen mukaan ja kopsahti maahan. Oravat keräsivät terhon ja peittelivät sen maan alle, jossa terho sai rauhassa itää. Ajan saatossa versosta kasvoi puu, joka tarjosi kodin pienille eläimille ja uusille innokkaille terhoille.
Ihanan värikkäästi kuvitettu ja iloinen kirja kuvailee luonnon kiertokulkua pienestä terhosta suureksi puuksi ja taas uudelleen. Riimiin kirjoitettu teksti auttaa pientäkin lukijaa keskittymään satuun. Juuri sopivasti satua ja totta yhdistelevä tarina on mielenkiintoinen myös vähän isommille lapsille. 

Kirjassa on 22 sivua, kappaleen verran teksitä sivua kohden.

Keskustele kirjasta:

  • Verratkaa erilaisia kiertokulkuja. Mikä on ihmisen elämän kierto, mikä kukkasen yms.

  • Jos on kesä, voitte tehdä ulos retken ja koittaa löytää eri kiertokulun vaiheissa olevia puita. Löydättekö terhon/kävyn/marjan, entä taimen, nuoren ja aikuisen puun. 

  • Orava ei löydä kaikkia itse tekemiään kätköjä. Se on yksi tapa jolla kävyt ja siemenet kulkeutuvat uusiin paikkoihin ja saavat tehdä uutta elämää. Luonto on ihmeellinen! Muistakaa ihmetellä  yhdessä!

 

Saatavuus

13,00 €

Enää kaksi jäljellä!

Tiedot

elämä, luonto, tammi, metsä, elämän kiertokulku, vuodenajat, kasvu, terho, syksy
Melanie Joyce
Gina Maldonado
Heli Venhola
Gummerus
2019
2 - 5

Vinkkaa kaverille

Email