Pikkupöllö ja uusi muna | Satunurkka

Pikkupöllö ja uusi muna

Tarina pienen pöllön kasvamisesta isosisaruksen rooliin.

Eräänä päivänä äidillä on jännittäviä uutisia. Hän on muninut uuden munan ja sieltä tulisi pöllövauva. Mutta Pikkupöllö ei pidä ajatuksesta. Hän on äidin pöllövauva, eikä kukaan muu. Entä jos sieltä munasta tulisikin matovauva, pigviinivauva tai vaikkapa krokotiilivauva. Äiti keksii vaikka mitä vauvoja joita munasta voisi tulla, mutta yksikään ei tunnu Pikkupöllöstä oikein sopivalta. Ehkä pikkuinen pöllövauva ei olisikaan niin huono vaihtoehto, ehkä sen kanssa voisi vaikka leikkiä. Pikkuhiljaa äidin muna muuttuukin meidän munaksi ja sen kuoriutumista aletaan odottaa yhdessä.
Tämä kirja on täydellinen vauvaa odotteleville isosisaruksille. Kirjassa on kaunis kuvitus ja vähän tekstiä, jotta pienetkin kuulijat jaksavat siihen jo keskittyä. Kirja valmistaa vauvantuloon ja siihen, että niitä vaikeitakin tunteita voi tuntea, ja niistä voi jutella.

Kirjassa on 29 sivua, koko aukeaman kuvitus.

Keskustele kirjasta:

  • Millaisia olioita sinä keksisit äidin mahasta tulemaan?

  • Millaisia asioita vauvat ensin oppivat?

  • Miten pienen vauvan kanssa voisi leikkiä? Mistä se tykkää?

  • Mikä olisi sellainen isosiskon/veljen ja vanhempien yhteinen juttu, jota teidän perheessä voitaisiin tehdä kun vauva nukkuu? Pelaillaanko silloin jotain? Vai luetaanko? Vai piirretäänkö? Vai leikitäänkö? Voitte jo valmiiksi keksiä yhteisiä juttuja.

Saatavuus

14,00 €

Tiedot

pöllö, uusi perheenjäsen, vauvan syntymä, perhesuhteet
Debi Gliori
Alison Brown
Terhi Leskinen
Kustannus-Mäkelä Oy
2019
2 - 5

Vinkkaa kaverille

Email