Salatun voiman kaupunki | Satunurkka

Salatun voiman kaupunki

Kirja on Mystic City -trilogian ensimmäinen osa.

Aria herää, eikä muista viimeisistä päivistä mitään. Onneksi hänen perheensä on paikalla ja kertoo kuinka kaikki tapahtui. Kuinka Aria oli ottanut yliannostuksen hilettä ja menettänyt muistinsa. Kuinka hän oli korviaan myöten rakastunut kihlattuunsa Thomasiin. Ja miten he perheitään uhmaten olivat voittaneet rakkaudella ja yhdistäneet mahtisuvut toisiinsa. Hämmentynyt Aria tekee parhaansa muistaakseen tuon kaiken. Pitäisihän hänen muistaa elämänsä rakkaus? Mutta kaikki kerrottu tuntuu vieraalta. Miksi hän ei muista Thomasta? Miksi hän olisi ottanut hilettä, hän ei ole koskaan edes kokeillut huumeita? Miksi hän muistaa kaiken aiemman, mutta ei näistä mitään? Sitten Aria kohtaa Hunterin. Heidän ei pitäisi edes tuntea toisiaan, Aria kuuluu suojeltuun yläluokkaan ja Hunter pelättyyn alamaailmaan. Mutta jokin Hunterissa vetää Ariaa puoleensa. Miksi poika tuntuu niin tutulta, vaikka kaikki sanovat että hän kuuluu Thomasille? Ilmassa on tuhat kysymystä, mutta ympäriltä annetut vastaukset tuntuvat aivan vääriltä.
Arian perhe on yläluokkaa ilmastonmuutoksesta kärsineellä Manhattanilla. Hänen isänsä on kaungin vaikutusvaltaisin mies ja uudet vaalit, jotka vaihvistaisivat hänen asemaansa, ovat pian edessä. Samaan aikaan kun Manhattanin kerma asuu korkeissa, viileissä pilvenpiirtäjissä, kärsii tavallinen kansa alhaalla Syvästössä. Sinne auringon kuumentuneet säteet vääjäämättä polttavat ja kaduille noussut tulvavesi uhkaa. Silti se on maailma, joka vetää Ariaa puoleensa. Syvästössä asuu myös mystikkoja. Heitä jotka auttoivat rakentamaan Manhattanin ilmastonmuutoksen iskettyä, mutta joiden voimaa alettiin pelätä ja jotka pakotettiin maanalle. Heihin ei saa olla yhteydessä, heidän voimansa pitää imeä ylhäistön hallintaan ja voimalliset mystikot vangita. Ja kuitenkin siellä asuu myös Hunter, eikä Arian sydän suostu pelkäämään. Aria näkee vääryyden, jolla hänen perheensä mystikkoja ja Manhattanin köyhää kansaa kohtelee, ja pikkuhiljaa se avaa hänen silmänsä. Myös muistikuvat alkavat nousta takaisin, eikä niistä yksikään liity Thomasiin. Kaikki päättyy hyytävään taisteluun, jossa oma puolensa on pakko valita. Valitseeko Aria perheensä vai sen minkä tuntee oikeaksi?
Mystic City -trilogian aloitusosassa vahvana teemana on Arian ja Hunterin kielletty rakkaus sekä oikeudenmukaisuus. Valta ja hyvinvointi keskittyy heille joilla on rahaa. Vaikka kirja sivuaa myös ilmastonmuutoksen aiheuttamia muutoksia, sen tärkeimpänä teemana on valtapeli ja omasta oikeudentunnosta kiinni pitäminen. Kirjan tarina hyppää Manhattanin uuteen elämään niin voimakkaasti, ettei sitä malttaisi laskea käsistään. Kirja on täynnä jännitystä, takaa-ajoja, toimintaa ja kiellettyä rakkautta. Kirja sopii muilta osin myös nuoremmille lukijoille, mutta lopun taistelua ja sen seurauksia on kuvattu siten, että Satunurkka suosittelee kirjaa 15-16 -vuotiaille.

Kirjassa on 404 sivua, ei kuvitusta.

Keskustele kirjasta:

 

  • Kysy nuorelta mistä kirja kertoo, ole kiinnostunut.

  • Kirjan kautta voi nousta keskustelua esimerkiksi oikeudenmukaisuuden teemasta.

Saatavuus

10,00 €

Tiedot

Theo Lawrense
-
Kirsi Ohrankämmen
Karisto
2013
15 - 16

Vinkkaa kaverille

Email