Sammakko löytää ystävän

Sammakko löytää metsästä pienen nallen, ja vie tämän kotiinsa. Pikkukarhu ei vielä osaa mitään, mutta sammakon avustuksella hän oppii monia taitoja. Lopulta pikkukarhu puhuu, leikkii, nauraa ja juoksee kuin muutkin. Mutta yhtenä päivänä pikkukarhu haluaa lähteä kotiin. Sammakko ei voi estää ystäväänsä, vaan jättää tälle haikeat hyvästit. Sitte yhtenä yönä pikkukarhu hiipii takaisin ystävänsä sammakon viereen. Pikkukarhun koti on muuttanut sammakon luokse.
Pieni, vihreä, tunteiden tutkailija jatkaa jälleen seikkailujaan. Tällä kertaa tutkimusten aiheena ovat ystävyys, läheisyys, ikävä ja onnellisuus.
Sammakko -sarjan kirjoissa on tarina, mutta niissä kuvataan aina myös sitä miltä kirjan tapahtumat Sammakosta tuntuvat. Kirjat sopivat hienosti tunnekasvatukseen, jossa lapsen kanssa yhdessä opetellaan tunnistamaan ja nimeämään tunteita. Sammakkokirjoissa on isot värikkäät kuvat jotka tukevat hyvin kirjan tarinaa. Tekstiä on muutama lause tekstiä sivua kohden. Näin ne sopivat luettavaksi jo ihan pienten lasten kanssa.

Kirjassa on 24 sivua, 1-4 lausetta per sivu.

 

Keskutele kirjasta:

  • Mitä sammakko opetti pikkukarhulle?
  • Miten sammakosta ja pikkukarhusta tuli ystäviä?
  • Miksi pikkukarhu lähti?
  • Miltä sammakosta tuntui kun pikkukarhu lähti?
  • Miltähän pikkukarhusta tuntui lähteä?
  • Oliko tarinassa onnellinen loppu?

Saatavuus

14,00 €

Lainattavissa kirjastosta

Tiedot

Max Velthuijs
Max Velthuijs
Pirjo Santonen
Kustannus-Mäkelä Oy
Karkkila 2002
1 - 5

Vinkkaa kaverille

Email