Siiri ja Heppa Huoleton | Satunurkka

Siiri ja Heppa Huoleton

Siiri näkee telkkarista keppihevosohjelman ja innostuu. Äidin kaapista löytyy tarvikkeet omaan keppiheppaan ja niin Siiri alkaa ratsastamaan. Innostus tarttuu myös naapurin Pikku-Ottoon. Siirin Heppa Huoleton ja Oton Kissa Kiitävät ravaavat pitkin pihamaata. Yöksi Siiri ja Otto valmistavat niille mukavan pedin pihatalliin. Mutta aamulla huomataan jotain kauheaa, Heppa Huoleton ovat yön aikana kadonnut. Etsinnät viivästyvät kun Keski-Otto ja Iso-Otto päättävät pilailla pienempien kustannuksella. Onneksi Siiri ja Otto saavat näytettyä taivaan merkit isommilleen. Mutta missä on Heppa Huoleton? Yhtäkkiä tuttu turpa pilkistää aidan takaa. Siirin keppari on löytynyt, mutta samalla on löytynyt myös uusi ystävä, Josefiina. Siirin käy sääliksi kun Josefiinalla ei ole keppihevosta ja niin tämä päättää antaa Heppa Huolettoman hänelle. Mutta illalla Siirin tulee keppariaan kova ikävä. Onneksi Josefiina saapuu pian. Otot ovat tehneet Josefiinalle ihan oman kepparin, ja niin Heppa Huolettomasta tulee taas Siirin oma. Pian koko naapuruston lapset viilettävät pihalla omilla keppihevosillaan.
Tiina Nopola tunnetaan Risto Räppääjä ja Heinähattu ja Vilttotossu lastenkirjasarjoista, joita hän kirjoittaa yhdessä siskonsa kanssa.
Siiri kirjat ovat mielenkiintoisia ja helposti lähestyttäviä, sillä niissä on paljon kuvitusta mukana. Tekstiä on kappaleen verran sivua kohden ja joka sivulla on tarinaa tukevaa kuvitusta. Mervi Lindmanin luoma kuvitusta on hauska seurata.

Kirjassa on 31 sivua, lyhyet tektikappaleet sivua kohden ja paljon kuvitusta.
Mukana myös kepparinteko-ohjeet.

Keskustele kirjasta:

 

  • Miltä Siiristä tuntui kun Otot eivät uskoneet häntä?

  • Miksi tähdet eivät näkyneetkään, kun Siiri olisi näyttänyt niitä Otoille?

  • Miksi Pikku-Otto esiintyi Siriuksena?

  • Katselkaa yhdessä näkyykö illalla tähtiä. Näettekö siriuksen?

 

Saatavuus

14,00 €

Tiedot

hepat, kepparit, hevoset, Siiri, Otto, hevonen, Josefiina, ystävyys, ystävyystaidot
Tiina Nopola
Mervi Lindman
-
Tammi
2016
3 - 6

Vinkkaa kaverille

Email