Siiri ja kadonnut tähti | Satunurkka

Siiri ja kadonnut tähti

Siirin isä on innostunut avaruudesta, tai pitäisikö sanoa hurahtanut. Eräänä iltana isä näyttää Siirille taivaan kirkkaimman tähden, sen nimi on Sirius. Ihan niinkuin minä, Siiri ajattele eikä malta odottaa että saa kertoa Siriuksesta ystävilleen, kolmelle Otolle. Seuraavana päivänä Siiri juoksee kertomaan, mutta Keski-Otto ja Iso-Otto eivät usko. Siiri lupaa todistaa että Sirius on olemassa, mutta illalla tähdet ovat menneet piiloon. Pettynyt Siiri käy nukkumaan ja näkee miten Sirius tanssii balettia. Otot eivät vieläkään usko Siiriä. Tyttöä harmittaa ja vakuutellaakseen hän kertoo miten Sirius tanssii balettia. Otot vain nauravat, kaikki muut paitsi Pikku-Otto. Illalla Siiri, Keski-Otto ja Iso-Otto ovat puumajassa, kun niityllä näkyy jotain outoa. Hohtava, pieni ja vaaleanpunainen otus tanssii balettia. Se on Sirius! Kun isäkin vielä näyttää siriuksen kaukoputkesta, on vanhempien Ottojenkin pakko uskoa. Mutta kuka tanssi niityllä? Sekin selviää lopulta.
Siiri on toimelias ja touhukas tyttö. Siiri kirjojen kirjailija Tiina Nopola on tuttu Heinähattu ja Vilttotossu sekä Rirsto Räppääjä kirjasarjoista, joita hän kirjoittaa yhdessä sisarensa kanssa. 
Siiri kirjat ovat mielenkiintoisia ja helposti lähestyttäviä, sillä niissä on paljon kuvitusta mukana. Tekstiä on kappaleen verran sivua kohden ja joka sivulla on tarinaa tukevaa kuvitusta. Mervi Lindmanin luoma kuvitusta on hauska seurata.

Kirjassa on 30 sivua, lyhyet tektikappaleet sivua kohden ja paljon kuvitusta.

Keskustele kirjasta:

  • Miltä Siiristä tuntui kun Otot eivät uskoneet häntä?

  • Miksi tähdet eivät näkyneetkään, kun Siiri olisi näyttänyt niitä Otoille?

  • Miksi Pikku-Otto esiintyi Siriuksena?

  • Katselkaa yhdessä näkyykö illalla tähtiä. Näettekö siriuksen?

 

Saatavuus

12,00 €

Enää kaksi jäljellä!

Tiedot

Siiri, Otto, avaruus, tähdet, baletti, mielikuvitus, ystävät
Tiina Nopola
Mervi Lindman
-
Tammi
2014
3 - 6

Vinkkaa kaverille

Email