Tuulenkala

Kirja on Aijalin saaren tarut -sarjan toinen osa. Suosittelemme sarjan lukemista järjestyksessä.

Pöllö niminen tyttö, oikalta nimeltään Malla Margareeta on karkoitettu kotoaan Revonpurolta. Yhdessä enonsa ja ystävänsä Hiiskun kanssa Pöllö aloittaa uuden elämän Tuulenkalan kaupungissa. Kaupunki tuntuu ahdistavan metsän siimeksessä kasvanutta tyttöä. Ihmisvilinä, tunkkaisen kaupungin haju ja uudet sosiaaliset säännöt tuntuvat puristavan Pöllöä, kotiin ja metsään on kova ikävä. Samaanaikaan kaikki uusi tuntuu kuitenkin jännittävältä ja kiehtovalta. Kaupunkia hallitsevat mustaviitat, joiden takia tyttöjen ja naisten asemaa on koitettu alistaa. Pöllö pääsee tyttöjen salakouluun ja opettelee lukemaan, mutta kiinnijäämisen pelko on alati läsnä.
Tärkeinpänä teemana kirjassa on Pöllössä virtaava noitien veri. Pohjoisessa asuvat noidat ovat saaneet vihiä tytöstä ja koittavat palkkasoturi Toomaksen avulla saada hänet omakseen. Jos Pöllö ei suostu liittymään heihin, on tyttö parempi kuolleena. Kaupungin ihmisvilinä on kuitenkin täynnä myös toisenlaisia noitia. Matkaajilla on myös taikavoimia, mutta he asuvat osana kaupungin elämää, pitäen taikavoimansa piilossa kaupungin asukkailta. Pöllö tutustuu Silene nimiseen matkaajaan, joka auttaa ja suojelee tyttöä. Pikkuhiljaa Pöllö alkaa ymmärtää taikavoimiaan paremmin ja kohtaa myös muista kaupungin noitia. Matkaajat auttavat Pöllöä ja estävät  pohjoisen noitien murhayritykset toisensa jälkeen. Mutta kun Pöllön tulevaisuus ajaa noitajoukot vastakkain, onko edessä vääjäämön sota?
Mervi Heikkilän seikkailuromaani on täynnä jännittäviä käänteitä ja mielenkiintoisia hahmoja. Juoni saa uusia käänteitä, kun kirja sukeltaa kaupungin vilinään. Tarinaan seikkailuun sekoittuu historiallista kaupunkikuvausta, pohdintoja tasa-arvoisesta elämästä ja ihnimillisyydestä sekä aimoannos noituutta. Hieno kirjasarja fantasiasta ja seikkailusta pitäville lapsille ja nuorille.

Kirjassa on 215 sivua, ei kuvitusta.

Saatavuus

17,00 €

Tiedot

fantasia, lastenromaani, Malla, pöllö, noita, noituus
Mervi Heikkilä
-
-
Karisto
2018
9 - 13

Vinkkaa kaverille

Email