Vemmu-peikko - Loruja metsän siimeksestä | Satunurkka

Vemmu-peikko - Loruja metsän siimeksestä

Vemmu on iloinen ja utelias peikko, joka tykkää mummon mesiletuista ja tutkimusretkistä. Vemmu runoilee loikkiessaan mättäältä toiselle ja ihmetellessään metsän salaisuuksia. Vemmu on runoillut kaksikymmentä lorua, joiden lopussa on kysymys yhdessä pohdittavaksi. Suuri osa loruista kertoo luonnon ihmeistä, kuten vaikkapa juurakoissa mökivistä ötököistä. Osa käsittelee myös muita aiheita, kuten ystävyyttä ja tunteita.
Jokaisen lorun jälkeen on kysymys, joka käsittelee lorussa esiin tulleita asioita, esimerkiksi millainen on kiva kepponen tai mitä tehdään, jos on viluinen olo. Kysymykset auttavat pikku kuulijaa hahmottamaan kuultuja loruja ja harjoittavat samalla keskustelun jaloa taitoa. 
Sini Huhtala on runoilija ja lauluntekijä, jonka askeleet suuntaavat usein suomalaiseen metsään. Monet teksteistä ovat saaneet innoituksensa luonnosta, sen pienistä ja suurista ihmeistä. Vemmu Vuorenpeikon on kuvittanut jyväskyläläinen Jonna Markkula, jonka persoonalliset eläinhahmot ihastuttavat monissa lastenkirjoissa.

Kirjassa on 24 sivua, 20 lorua ja kuvitusta joka sivulla.

Keskustele kirjasta:

  • Ihana kirja luontoretkelle mukaan otettavaksi!

  • Lapsen kanssa voisi valita jonkin runon ja tehdä siitä videon. Lapsi voi kuvata videon kännykällä ja aikuinen puhua lorun. Kivoja yhteisiä retkiä!

Saatavuus

14,00 €

Tiedot

loru, riimi, runo, metsä, peikko, luonto
Sini Huhtala
Jonna Markkula
-
Aurinko Kustannus
2019
1 - 6

Vinkkaa kaverille

Email