Yksi meistä valehtelee | Satunurkka

Yksi meistä valehtelee

Kirjan päähenkilönelikko on kuin suoraan nuorten elokuvasta. Nelikkoon kuuluu hulttio poika Nate, hikipinko tyttö Bronwyn, homecoming king Cooper ja koulun suosikkityttö Addy. Ja sitten on vielä yksi, katkeroitunut ja itsepäinen nörtti.
Simon pitää koulun pelättyä juorupalstaa netissä. Pelätty sivusto on siksi, että se paljastaa yleensä lukiolaisten syvimmät salaisuudet eikä juoruillaan erehdy kauas totuudesta. Sitten koitaa jälki-istunto, jonka aikana Simon kuolee. Kuolema langettaa epäilyksen muun jälki-istunto nelikon päälle. Vain heillä oli mahdollisuus sujauttaa tappava annos Simonin juomaan. Pala palalta selviää, että heillä kaikilla oli myös motiivi. Jokainen varjelee kynsin ja hampain omaa syvää salaisuuttaan. Sellaista jonka paljastuminen tietää suuria vaikeuksia. Ja sellaista jonka Simon oli saanut selville. 
Vaikka kirjan tarina perustuu Simonin murhan selvittämiseen, sen suurin aihepiiri ovat valheet ja salaisuudet. Millaisia salaisuuksia jokainen kantaa mukanaan? Mitä he ovat valmiita pitämään omista salaisuuksistaan kiinni? Ja mitä tapahtuu kun salaisuudet paljastuvat?  Mikä muuttuu, kun koulun homecomingkuningas saa osakseen koko ruokasalin ivan tai hikarityttö paljastuukin huijariksi. Silloin löytyy ainakin yllättäviä, uusia ystäviä ja herää kiellettyjä rakkauksia. Enemmän kuin perinteiset rikosdekkarit, tämä kirja keskittyy kuvailemaan nuorten välisiä suhteita, heidän sosiaalisia pelkojaan, perhesiteitään ja valehtelemisen taakkaa. Kirjan aikana jokainen päähenkilöistä löytää sisältään jotain odottamatonta.

Tämä Karen M. McManusin esikoisromaani on keikkunut New York Timesin Bestseller -listoilla. Kirjasta on myös tekeillä Netflix -sarja.

Kirjassa on 358 sivua, ei kuvitusta.

 

Saatavuus

19,00 €

Tiedot

nate, cooper, bronwyn, addy, perhe, rikos, lukio, rakkaus, ihastus, salaisuudet, valheet, dekkari, murha
Karen M. McManus
-
Inka Parpola
WSOY
2018
14 - 16

Vinkkaa kaverille

Email